EETVERSLAG
Voordat ik een advies kan geven moet ik uiteraard eerst weten wat, hoeveel en op welke tijdstippen je gewend bent te eten. Alles wat je eet, snoept en drinkt moet worden genoteerd. Het is belangrijk om je bewust te worden van wat en hoeveel je precies eet en drinkt. Het is de bedoeling dat je gedurende 5 dagen, een eetverslag bijhoudt.

Noteer heel eerlijk wat je eet of drinkt en denk niet: "Ach, 1 koekje is de moeite niet". Alles wat je eet of drinkt is even belangrijk, dus ook de restjes van het warm eten, of de stukjes kaas die overblijven bij het klaarmaken van de boterhammen. Probeer alles wat je eet en drinkt direct op te schrijven. Hierdoor krijg ik een helder zicht op je eetpatroon.

Wanneer alle voedingsgegevens duidelijk op papier staan, kan ik een goed behandelplan en voedingsadvies schrijven. Het is niet alleen van belang dat ik weet wat er wordt gegeten, maar ook de aard van het product en de hoeveelheid ervan.

Wanneer iemand zegt: "ik eet in de ochtend brood", dan blijft er voor mij veel onduidelijk. Ik wil graag van je weten; is het volkoren brood of wit brood, eet je altijd 1 of 2 sneetjes brood? Gebruik je boter, roomboter, halvarine of dieetmargarine op brood? Beleg op brood; een plakje belegen kaas zegt nog niet zo veel; gaat het om volvette kaas (48+) of 30+ of 20+ kaas. Als je een glas melk drinkt, is dit dan magere, halfvolle of volle melk?

Belangrijk bij drank is de hoeveelheid in een glas of beker. Meet dit van tevoren af; b.v. 1 beker (250ml) halfvolle melk of 1 glas (100ml) frisdrank. Mayonaise, halvanaise, ketchup, slasaus, enz. kun je afmeten met een eetlepel.

Tenslotte
Het eetverslag is het uitgangspunt voor de adviezen die ik geef. Op deze manier lijken de gewoonten nog het meest op de oorspronkelijke en zal het waarschijnlijk makkelijker zijn om het voedingsadvies vol te houden.


Pas als je weet wat je eet, kun je er wat aan doen!
Copyright © 2011-2018
Privacyverklaring